15 Mayıs 2013 Çarşamba

Hasattan Sonra - Poklosie 720p hd izle



Konu: II. Dünya Savaşı dönemindeki Nazi zulmünü gündemde tutan filmlere bir yenisi daha eklendi. Poklosie adlı film vizyona girdiği Polonya´da polemiklere sebep oldu.

Film Polonya´nın Jedwabne köyünde Nazilerle işbirliği yapan Leh köylülerin Yahudi komşularını öldürmelerini konu alıyor. Yapımcı Dariusz Jablonski tarihi gerçekliğin ortaya konmasını istediklerini söylüyor: Önemli olan bunun Polonya´nın yüzde biri, daha azı ya da daha fazlası tarafından işlenmiş olması değil. Önemli olan ne olduğunu öğrenmemiz.

Çünkü Polonyalıyız ve kendi tarihimizle yüzleşmekten korkmamalıyız. Poklosie´de 1990´dan sonra ülkede komünist rejimin çökmesinin ardından köyü Jedwabne´ye dönen bir Polonyalının bu katliamı ve babasının da katıldığını öğrenmesi sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor. Senaryo, tarihçi Jan Gross´un 2001 yılında yayınladığı Jedwabne Yahudilerinin yok edilmesi adlı kitapta anlatılan olayları çıkış noktası olarak kabul ediyor. Ancak film ve kitap muhalefetteki Hak ve Adalet Partisi tarafından ayrımcılık yapmak ve tarihi gerçekleri çarpıtmakla suçlandı:

Filmin gerçekle yakından uzaktan alakası yok. Fantezi ya da Bilim Kurgu filmleri de böyle çekilir. Eğer bir filmde tarihteki kişilere yer verilecekse gerçeklere asgari saygı gösterilmesi gerekir. (Arkadiusz Czartoryski/milletvekili) Dikkat çekici bir gişe başarısı yakalayan Poklosie, benzeri bir dönem filmi yapılana kadar Polonya´nın gündemindeki yerini koruyacak gibi görünüyor.

Tür: Dram, Gerilim
Yılı: 2012
IMDB Puanı: 7,2/10
Oyuncular: Maciej Stuhr, Ireneusz Czop, Zbigniew Zamachowski, Danuta Szaflarska, Jerzy Radziwilowicz, Zuzana Fialová, Wojciech Zielinski, Danuta Borsuk
Ekleyen: Admin

0 yorum:

Yorum Gönder